Mitt namn är Pia Ljunggren och jag älskar bilder och färger och har alltid gjort; i alla former och uttryck. Jag minns när jag var barn och åkte bil och såg alla bilder rusa förbi, vad spännande det kunde vara. Och tänk färgerna på kvällen som flöt ihop i alla möjliga ljus. Jag minns särskilt instrumentbrädan i vår gamla Folka; den blåa färgen som lyste med en liten prick när pappa slog på helljuset, det älskade jag, och den orange pilen som for ut när man skulle svänga…. och ugglan som fanns på ”Ugglanhuset” i Malmö som hade gröna lysande ögon – det var häftigt. 

Jag har alltid försökt att skapa bild, form och rörelse i någon konstellation. Dans och musik är också en stor del av mitt liv. Musiken förstärker intrycket och uttrycket i bild och är nödvändig i rörelse. Många av mina tavlor är också förknippade med något jag spelade vid skapandet.

Att jag börjat måla mera frekvent de senaste åren beror på några väldigt starka och känslosamma händelser som uppstod i mitt liv. I målandet får jag utlopp för mina känslor och går in i en annan värld som är mentalt stärkande. Den respons som jag får av personer som ser mina alster inspirerar mig att måla vidare. Tack.

Om du är intresserad av någon tavla så kontakta mig gärna. Besök också gärna min facebooksida!